google094bb2e118a88bf1.html

SUKUJUHLA TAMPEREELLA


Vaissin sukuseuran sukujuhla ja sääntömääräinen sukukokous pidettiin Tampereella 9.8.2014 museokeskus Vapriikissa. Paikka osoittautui erittäin hyväksi tällaiseen tarkoitukseen pysäköintiongelmista huolimatta. Juhlapäivän aikataulu oli väljä, joten aikaa riitti myös tuttavien kanssa rupatteluun ja näyttelyihin tutustumiseen.

Osanottajia oli runsaat 50. Tulokahvit ja virvokkeet nautittiin klo 11 alkaen Vapriikin lämpiössä musiikin säestämänä. Sitä esittivät pianolla Antti Pajula ja Jenny Metsälä. Sääntömääräinen sukukokous alkoi klo 12. Hallituksen toimintakertomus ja tilit hyväksyttiin. Esitettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Jäsenmaksut päätettiin säilyttää entisellään. Vanhasta hallituksesta jäi pois neljä jäsentä. Uuden hallituksen jäsenet ovat aakkosjärjestyksessä: Eila Jaakola, Tiiti Kellomäki, Helena Latvala, Päivi Lämsä, Heikki Mäenpää, Irja Näyskä, Marjut-Helene Pajula, Iina Siitama ja Risto Vaissi. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, sihteerin ja mahdolliset muut toimihenkilöt.

Aterian jälkeen sukujuhla alkoi klo 14. Sitä juonsi Tiiti Kellomäki ja yhteislauluja tuki kitaralla Antti Kellomäki. Aluksi laulettiin Keski-Suomen maakuntalaulu, onhan seuran kotipaikka Keuruu. Sukuseuran tunnustuspalkinnot (300 euroa) jaettiin ammattiin valmistuneille Kirsikka Jaakolalle, Jorma Jääskeläiselle, Antti Pajulalle ja Henna Vaalille. Sukuseurassa mm. sihteerinä ansioituneelle Riitta Saluselle luovutettiin kiitoksena sukuseuran pöytäviiri. Irja Näyskän ohjaamana tutustuttiin istuallaan senioritanssiin. Tiitin ja Riitan laatima tietokilpailu liittyi Vapriikkiin ja sen näyttelyihin. Tilaisuus päättyi yhdessä laulettuun Pirkanmaan maakuntalauluun ”Kesäpäivä Kangasalla”.

Vielä oli mahdollisuus osallistua opastettuihin kierroksiin kahdessa näyttelyssä, ”Afroditen valtakunta” tai ”Tampere 1918”. Koko päivän ajan oli lapsillekin tarjolla erilaista hauskaa ohjelmaa. Seuraava sukujuhla on taas kolmen vuoden kuluttua ja välillä on mahdollisuus osallistua kesätapahtumiin.


Aarre Kellomäki